Rzeszowski Rynek

ul. Matejki 4

35-064 Rzeszów

533 219 000

Szef kuchni

Maciej Stankiewicz swoją kulinarną przygodę zaczynał w Lublinie skąd pochodzi, ale prawdziwą pasję do gotowania odkrył podczas wyjazdu do Edynburga w Szkocji. Tam w restauracjach m.in.  Living Room, The Ricks miał okazję, pod okiem wybitnych szefów kuchni, nauczyć się wielu nowoczesnych technik kulinarnych. Po powrocie do Polski jego talent szybko został doceniony.
Pracując w legendarnej
lubelskiej restauracji Czarcia Łapą przez 2 lata był zastępcą Szefa Kuchni Rafała Hreczaniuka (obecnie Szefa Kuchni „Tamka 43” w Warszawie), jednego z najlepszych Szefów Kuchni w Polsce. Wkrótce zastąpił go na tym stanowisku prowadząc kuchnię przez kolejne 4 lata. Miał już okazję gotować dla wielu sławnych Gości m.in.: Beaty Kozidrak, Magdy Gessler, Janusza Palikota, Prezydenta Bronisława Komorowskiego, Leszka Millera, Tomasza Karolaka.

W 2014 roku przeprowadził się do Rzeszowa aby zrealizować swoje największe marzenie: poprowadzić własną autorską restaurację.

Jego przepis na sukces jest prosty: lokalne aromatyczne produkty, niebanalne połączenia smaków oraz doskonałe wykończenie.