Rzeszowski Rynek

ul. Matejki 4

35-064 Rzeszów

533 219 000

Kuchnia

KUK NUK to nowoczesna, autorska kuchnia Macieja Stankiewicza, przygotowywana wyłącznie w oparciu o świeże, regionalne produkty dostarczane codziennie przez producentów z Podkarpacia. Sezonowa karta, zmieniająca się wraz z porami roku, nieoczywiste połączenie smaków oraz nowoczesne próżniowe gotowanie w niskich temperaturach w technologii sous-vide (mięsa nawet kilkanaście godzin!) to najlepsza wizytówka i znak firmowy KUK NUK.

Większość dań głównych serwowanych w KUK NUK przygotowana jest  wg nowoczesnej metody gotowania potraw SOUS - VIDE
( z franc.w próżni) polegającej na wielogodzinnym gotowaniu produktów  w niskiej temperaturze (52-90°C) w szczelnie zamkniętych workach próżniowych.
Podstawową zaletą gotowania sous-vide jest uzyskanie wyjątkowo delikatnego smaku potraw przy
zachowaniu pełnej wartości odżywczej produktów oraz witamin i mikroelementów.
Jednocześnie gotowanie w próżni pozwala na użycie mniejszej ilości przypraw, ziół i tłuszczu oraz wydobycie maksymalnego smaku.